Det patenterede Schimmel Konzert koncept.

I det unikke og patenterede Schimmel Konzert koncept er de ideelle konstruktioner til det store K280 flygel konsekvent også blevet integreret i de mindre modeller.
Dette gør det muligt for pianister at nyde fordelene og spillefornemmelsen fra det store koncertflygel, selv når de udføres på de mindre modeller.
Dette koncept er helt unikt.

 

Flygelmekanikken.

De lange tangenter og mekanikken fra det store koncertflygel er integreret i de mindre modeller. Det betyder at den optimale geometri som giver den bedste kontrol for pianisten også kan opleves i de mindre flygler. Pianisterne behøver derfor ikke omstille sig til forskellig spillefornemmelse i de forskellige konzertserie modeller.

Forstørret klangbund.

Arealet af klangbunden er usædvanligt stort i forhold til instrumentets længde: dette skyldes den specielle form på flyglerne.
De ideelle vibrationszoner har plads til at udvikle sig i klangbunde, derved opnås større tonevolumen og en mere ideel tonefordeling.

Det ideelle klangbundstræ.

Kun gran dyrket under specifikke klimaforhold i høje bjergområder kan bruges til at fremstille en klangbund af høj kvalitet.
Dette træ, som er sjældent og kostbart, er udvalgt af den bayerske skovbrugstjeneste og udelukkende forbeholdt Schimmel.

Koncertmensur.

Gennem brug af den samme skaleringsmodel for strenge i alle flyglerne som den på Konzert flygel K280, er der altid et element af storflygel klang i de mindre modeller.

Triplex Scale

Gennem brug af "Triplex Scale" i midt- og diskantsektion, opnås en mere rig og mere sangbar tone.

Tangentbelægning

Ved at bruge en moderne type kunststofbelægning opnår man samme fornemmelse for "kontakt" til tangenten som med elfenbensbelægning.

Steg med reduceret masse.

Schimmel Konzert steget (broen) har fået fræset en rille, som gør steget letterer og klangbunden mere flexibel. Dette hjæler med til at producerer en tone som varer længerer.

Schimmels klangsystem

Schimmels klangbund er buet i tre dimensioner og skaber således en kuppelform kendt som en 'krone'. Derudover fræses tykkelsen af klangbunden på en sådan måde, at den fremmer ideelle vibrationsegenskaber over et bredt spektrum af frekvenser og amplituder. Disse funktioner muliggør produktion af den karakteristiske rige palet af tonefarver, udvidet tonelængde og fremragende stemmestabilitet.

Dynamisk bjælke

Den dynamiske bjælke opdeler klangbunden i lydzoner for at øge lyddynamikken, mere tonalfarve og en længere tone, også når der spilles pianissimo.

Justerbare fødder

Klaverbenene glider elegant over i et justerbar "glidesøm" som gør det muligt at justerer højden for at kompenserer for skæve gulve, dette er med til at give bedre stemmestabilitet. Der er også muligt at bestille hjul.