Grotrian-Steinweg konceptet

I visse områder af klaverproduktion er brugen af computerstyrede maskiner bedre end at bruge håndlavede teknikker; især i områder, hvor kun præcision er afgørende. Den stjerneformede rygramme er som et eksempel skåret ved hjælp af en sådan maskine.

Men når det kommer til at samle dele for at få det bedste ud af klangbunden, regulere det mekaniske og til sidst stemme klaveret, er intet bedre end dygtige håndværkere.

1. Træet

Der bruges forskellige træsorter til forskellige dele af instrumentet, for eksempel er benene lave af meget stabilt bøgetræ. Selve klangbunden er lavet af omhyggeligt udvalgt 200 år gammelt bjerggran, med meget tætte årringe.

2. Stjerneryggen

Den stjerneformede rygkonstuktion blev allerede patenteret af GROTRIAN i 1905. Den bruges fordi GROTRIAN betragter det som den bedste konstruktion til at absorbere spændingerne fra det store træk.

3. Limning

GROTRIAN bruger en unik kantpressemaskine til limning af de forskellige lag træ til et flygel. Denne maskine arbejder med højt tryk ved en temperatur på 90 ° C. Til limning og finering påføres en speciel vandafvisende tokomponentlim, der garanterer pålidelig limning til alle klimaregioner over hele verden.

4. Jern- og rygkonstruktion

Kombinationen af en jernramme og en stabil rygkonstruktion i træ skal modstår en spænding fra strengene på mere end 20 ton. Det specielle ved en GROTRIAN jernramme er den lukkede og kontinuerlige støbte kant samt de nøjagtigt beregnede styrkepunkter. Disse jernrammer støbes af en specialiseret leverandør.

5. Lakering

Alle sprøjterum på GROTRIAN-fabrikken bruger avanceret teknologi som minimerer enhver form for emission. De opfylder de strenge miljøstandarder, der kræves i Tyskland, hvilket sikrer et sundt arbejdsmiljø for medarbejderne.  Lakken påføres næsten uden spild, hvilket igen beskytter miljøet. GROTRIAN tilbyder sine klaverer i klassisk sortpoleret og i andre farver eller finér efter individuelle krav. For eksempel i valnød og kirsebær for at nævne nogle få.

6. Håndværk

Efter forberedelse af alle delene samles klaveret. Rygkontruktion, klangbunden og jernrammen er monteret, hullerne til stemmenaglerne bores og strengene monteres på klaveret. Senere monteres en stabil stålprofil som base for tastaturet og mekanik. Der installeres tastatur, mekanik og instrumentet reguleres, indstilles og stemmes flere gange. Det hele kræver højt uddannede klaverbyggere med rolige hænder og god hørelse.

Kontakt os:

Pianokompagniet ApS
J. P. Larsens Vej 17 C
8220 Brabrand
Tel. 70 23 80 88
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Cvr: 42486957

Åbningstider:

Butik:
Man. - Fre. 12:00 - 17:00
1. lørdag i måneden: 10:00 - 14:00
Eller efter aftale


Telefon:
Man. - fre.: 8:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 14:00